Shit vad han fäller!

publicerat i Vardag;
Idag blev det faktiskt som jag hade planerat, nästan. Vi åkte till granngården (från Helsingborg till Ängelholm) för att införskaffa hästfoder. Väl där tyckte pappa att det var lika bra attköpa flera stycken när vi ändå var där, så vi lastade in tre tjugo kilos säckar i bilen och körde till stallet. Jag fick en del träning på köpet eftersom jag vägrade låta pappa lyfta en enda säck - jag ville inte att han skulle få problem med ryggen igen. Han bara himlade med ögonen. 

 
Foder: Granngården Protein Koncentrat 

Pappa släppte av mig vid stallet tillsammans med mina foder säckar och körde vidare till Bauhaus för att handla under tiden som jag fixade och donade med hästen. Jag sprang snabbt in för att hämta morötter, hjälm, utrustning och borstar innan jag skuttade vidare till hagen. Micko höjde förvånat huvudet när jag kom där springandes med famnen full av grejer. Han går utan täcke nu och fäller i stort sett pälsen av sig själv, därför krävdes det bara ett tag med rycktskrapan innan all denhär pälsen åkt av: 


Jag borstade av en del päls på de värsta ställena, kollade igenom honom och rycktskrapan honom i huvudet (det enda stället han vill att jag rör med borsten) innan jag tränsade. Eftersom de går i träd-hagen nu behövde jag bara leda honom till en stubbe och klänga mig upp på hans rygg - vi har gjort sådana framsteg, nu flyttar han inte undan sig för mig vid uppsittning. Jag åkte med på hans rygg när han vandrade runt i hagen och hoppades på att han skulle slappna av fast jag satt där uppe. Efter en liten stund gjorde han det och tog egna intiativ till att stanna och lukta på mig, got som givetvis uppmuntras när han är så framåt och behöver träna broms! 


Fin utsikt, eller vad tycker ni? 

Jag satt av, hostade (hostade? Vad sjutton? Gosade skulle det visst stå) och gav honom några fler morötter innan vi vandrade iväg åt vars ett håll - jag för att hämta min hjälm (som jag såklart glömde helt utanför hagen, hehe) och han för att inspektera sin päls som konstigt nog låg i tussar på marken. 

Dagen blev inte riktigt som planerat men den känns rätt bra enligmin mening!